Posts filed under studiecirkeln

FAQ - Frequently Asked Questions!

Questions & Answers - Frågor & Svar

Questions & Answers - Frågor & Svar

Q: Varför heter det Drakprojektet?

A: Projektet heter Drakprojektet på grund av att vi liknar psykisk hälsa med en drake. En sån drake en flyger med när det blåser ute. Inte en sån som sprutar eld och är grinig. När det är bra väderförhållanden, det vill säga perfekt blåsigt, då lyfter draken med hjälp av vinden. Och då flyger draken högt på himlen och livet känns kalas.

Q: Hur ska Drakprojektet kunna hjälpa mig?

A: Du har en drake. Tillsammans hjälps vi åt för att få den att lyfta. När du har gått vår 8 veckor långa studiecirkel online (via vår webbapp) så känner du säkert att du har fått ny frisk luft, nya idéer och kanske har du lärt känna nya människor, men framför allt har du lärt känna sig själv. 

Q: Kan du ge mig ett konkret exempel på ett studiecirleltillfälle eller uppgift?

A: Bra fråga! Ett exempel på ett individuellt moment är att du ska skriva en sms-konversation mellan Nino Ramsby och Carl Michael Bellman. Varför? Det får du veta om du går kursen. ;) En annan uppgift är att du ska skapa ditt livsträd. Det är ett sätt för att få översikt över ditt liv. Du får också tolka sångtexter, skriva brev, fotografera och en massa annat kreativt.

Q: Hur fungerar webbappen?

A: När du anmält dig på vår webbsida, så får du inloggningsuppgifter till en särskild sida där du hittar webbappen. Där loggar du in och får ta del av innehållet. Du syns som en avatar och du kan göra uppgifter och till exempel chatta med cirkelledaren och de andra i gruppen.

Q: Kan du förklara Drakprojektet för mig som om jag vore 5 år?

Javisst! Det är som att gå på dagis för vuxna, med hjälp av en dator. Du träffar andra i din ålder och ni kommer att hitta på roliga saker tillsammans. Mycket klipp och klistra, testa saker och prata om hur man känner inombords och hur livet funkar. Typ så.

Om du undrar nåt mer kan du mejla vår cirkelledare på maja.simonsson@sensus.se eller spana in Drakens ABC.

Posted on January 15, 2018 and filed under studiecirkeln.