Låt oss presentera; Melina Gustafsson!

40814240_963914153797056_7486863780660379648_n.jpg

I dagens avsnitt har Drakprojektet fått äran att samtala med Melina Gustafsson. Hon som inte vill veta av sitt gamla namn, hon som alltid vetat vem hon är egentligen, hon som nu lyser av mod, styrka och trygghet! Mannen, oviktigt att nämna vid namn, kom ut som kvinnan Melina. En människa som det nu sprakar och gnistrar om!

Avsnittet görs i samband med att PRIDE gör sitt intåg i Bollnäs, med start den 6 september, pågår fram till den 8 september. Så, vi ses där!

FOTNOT:

Melina vill förtydliga att den lag hon pratade om var lagen om hatbrott, men hon råkade säga att lagen handlade om diskriminering i avsnittet. HÄR kan ni läsa mer om det Melina syftade till. Rätt ska vara rätt! :-)

FAKTA (källa RFSL.se):

Transsexuell 
"Transsexuell, eller transsexualism, är en medicinsk diagnos som i Sverige idag är en förutsättning för att få tillgång till nytt juridiskt kön och underlivskirurgi.
En person kan bara få diagnosen transsexuell under eget medgivande. Utöver tillgång till underlivskirurgi och nytt juridiskt kön får personer tillgång till andra delar av den könsbekräftande vården så som exempelvis hormonbehandling, överkroppskirurgi och rösttträning. Denna process för att förändra kroppen brukar kallas transition.
Att vara transsexuell har inget med en persons sexuella läggning att göra. Som transsexuell kan en vara hetero, bi, pan, asexuell, homo eller något annat."

Läs mer om transsexualism HÄR!

Posted on September 3, 2018 and filed under Drakpodden.