Tanja Rosengren - gästredaktör

Vi i Drakprojektet har under hösten 2017 och första månaderna av 2018 låtit en gymnasiestudent från vård-och-omsorgsprogrammet på Torsberg vid namn Tanja Rosengren agera gästredaktör för Drakpodden.


Tanja ville göra sitt examensarbete i podd-form, därför ”lånade” vi ut vår projektpodd till henne att göra 5 avsnitt där hon delar med sig av sin egen berättelse som dotter till en alkoholist, hur hon har hanterat sin uppväxt och hur hon fick upp ögonen för att hon är medberoende, vilken hjälp hon har fått och vad som finns.


En väldigt modig ung kvinna, som har mycket viktigt att dela med sig av!

Vi kommer härmed att få lyssna till henne, 1 avsnitt i veckan under 5 veckor! Varsågoda!

 

 Tanja Rosengren, 19 år

Tanja Rosengren, 19 år

Posted on March 5, 2018 and filed under Drakpodden.

Drakpodden avsnitt 4: "Kulturens primära styrka är inte underhållning!"

Nu finns Drakpoddens fjärde avsnitt ute - "Kulturens primära styrka är inte underhållning!". Passa på att lyssna på fantastiska dramapedagogen Mathias Berglund. Han berättar bl.a. om sitt tidigare arbete med barn och ungdomar på Drömmarnas hus på Rosengård i Malmö, och sitt nuvarande arbete på Kulturkommunikatörsutbildningen i Bollnäs.

Medmänsklighet, att bryta normer, nyfikenhet, mod, samarbete, upplevelse/påverkan, ständig utveckling och integration är några teman som tas upp.

Det blir också en djupdykning i arbetet med Drakprojektets pedagogiska metod. Och nånstans hörs en trombon!

Här kan du läsa mer om Kulturkommunikatörsutbildningen som omnämns i podden.

Länk till Drömmarnas hus i Malmö.