Fördjupning 7

Inspirationsmoment nummer 7 handlar om sysselsättning. Det finns så mycket vi kan göra med vår tid; här ger vi dig några verk där det visas spännande sysselsättningar, även om det inte alltid är så lätt.

Film

Skateistan

PHOTO_-_2009_-_FARANA_ALT2-0facef32.jpg

En dokumentär om skateboardåkande i Afghanistan. När sporten introducerades i Afghanistan 2007 sågs det inte som en sport, utan mer som lek, vilket möjliggjorde att även kvinnorna fick vara med som i vanliga fall inte utövar sport.

What's Love Got to Do with it

Whats_love_got_to_do_with_it_poster2.jpg

Denna film skildrar Tina Turners väg mot framgång som sångerska. I hennes väg finns många hinder och hon måste verkligen slå sig framåt.

TV

Glow

Screen_Shot_2017_08_11_at_09.58.34.0.png

Ett gäng kvinnor som aldrig tidigare aldrig förut brottats ska i denna serie träna till att se ut som professionella brottare i överdrivna kostymer. Tiden är satt under 80-talet då sådan brottning var en stor grej.

Dope

bg_own_it.jpg

Malcolm är en så kallad "geek" vars högsta önskan är att komma in på Harvard. Men han kommer från ett tufft område och dras med på ett rejält äventyr.

TV

Girl boss

girlboss.jpg

I den här TV-serien möter vi Sophia, en väldigt egen personlighet som inte riktigt "passar in". Ingen hade kunnat gissa att hon skulle bli egenföretagare.

Posted on May 29, 2018 .